3.2.10

Hen Mang Ma?

Aik! Tukar lagi? Hmm...

Sibuk sket dengan aktiviti harvest padi. Walaupun tak terlibat langsung, tetapi sibuk tetap sibuk. Sibuk melihat-lihat dan sibuk dengan bomba yang asyik-asyik sibuk bergaduh dengan api di bendang yang kering kontang bahana orang yang lepas hisap rokok, pakai main baling ikut sempat. Dengan angin yang bertiup kencang dan remang senja memberi effect yang menyeramkan. Siapa kata alam tidak punya perasaan dan manusia tidak berakal rasional?!


KaLaM DaLaM BaHaSa aLaM
Hijau bumi Tuhan!

15 comments:

deusXmachina® said...

sibuk melihat watpe
keh keh keh

zino said...

itu lah rencah kehidupan manusia...panas terik sangat ke??

Mak Su said...

maksu datang skodeng skodeng

DeeN said...

DeuS: Asalkan jadik penyibuk.. hahaha..!

Uncle Zino: Mmg siang panas sangat, rupanya malam tu hujan turun lebat. Ironi sungguh kan..

Mak Su: Sila la Mak Su, lagipun dah lama tak tggl comment, hanya jadik silent reader (time ada masa la). Sori yer! :)

Pa'chik said...

orang dah amek eh padi??

woit... emang kalau siang nya panas... malam tu kemungkinan besaq nak ujan... apa daaa...

dah udara panas tu naik ataih... udara sejuk nanti masuk ngisi tempat koson...

kingbinjai said...

siapa?

izinni said...

pa'chik ngajor sains .. hehehe

kat sini pun gitu. siang panas sungguh2 sampai sakit kepala. petang hujan dengan petir guruh bagai. malam sejukkkkk nyamannnnn ...

lama sungguh tak pegi bendang... kerinduan :)

DeeN said...

Pa'chik: dah amik padi pon. amacam tanah pokcik kat sini? dah jual ke hahahaaa...! :p
Ya, cikgu. Aku pahammmm! :)

King: Siapa apa? Ooo.. yg buang puntung rokok tuh ker? Ntah la, xdpt kenalpasti sapa dia! Huhuk..

Kak Has: Tu la dia, kak. Serba boleh rupanya pokcik kita neh. Hehehe...
Kat tg karang byk bendang kak. Hehehee... jom kita pi. ;)

blackpurple @ jowopinter said...

Padi apa?

DeeN said...

Padi MR 220 kot.. heheheheee...

KAMATO said...

dah lama tak singgah, hijau pulak...

DeeN said...

KaMa:
Hehehee.. mujur hijau, kalo merah? mau berpinau bijik mata. :)

ad3ck said...

Ni kat mana ni deeen?

faridmw said...

salam
walaupun sibok... ambil sedikit masa untuk berihat... eheheh

DeeN said...

D3ck: Kat kg aku la, somewhere in perlis.. hahahaha...

Farid: Wsalam, hehehee... ya, ya, betul :)