2.11.09

2 MaLaM Di iBuKoTa


"Dik, seat nombor berapa?" Pakcik drebar tersengih2 sambil belek muka aku.
"Nombor 3A, pakcik!" Jawab aku konfiden. Aku senyum, telus.
"Dik, ni seat 4A la. 3A kat depan la..! Hahahahahaaaa!! Hooo .... malu, malu!" Pakcik drebar kata dengan sinis sambil gelak-gelak dan terus berlalu ke depan.
"Laaaa... ya ka! Takpa, takpa...tak malu pun. Silap teknik ja!" Aku jawab dengan penuh intergriti. Di samping cuba mengawal diri.
Dalam hati..."Cheh! Sekalipun aku silap, jangan plak gelak-gelak cam tuh. Mangkuk@#$%^&* punya pakcik drebar!"
Terus cepat-cepat tukar seat depan!






KaLaM DaLaM KeLaM

Bila dah lama tak merantau, kadang - kadang rindu pulak. Bila dah dapat peluang, rasa beruntung. Dan bila melangkah pulang, rasa sayu sangat! Tapi apa pun, semuanya ada hikmah! Allah punya rencana, tak molek dipersoal. Mungkin satu masa kita dapat menerima ketentuanNya!

6 comments:

Pa'chik said...

pehal pulak yang dia nak sebut malu malu tuh? malu ke hapa benda cam tu?

ngok ngek sungguh orang tua tu...

Mr PenyuBiru said...

pakcik drebar tu boring kut,tu pasal dia sakat ko.hihi

Mas said...

Deen, sori lah akak dah lama tak jenguk blog ngko. Blog akak pun dah lama tak jengah...tetiba malas. Akak lepak fb jer.

achik said...

pakcik tu konon nak buat kelakar tapi nampaknya x jadi.. ;p

Mak Su said...

ahaks, peliknyer...setakat salah seat nak malu? aiyayya pakcik derebar, herran nyer

DeeN said...

Pa'chik: Haha! Kan pokcik kan.. ngok ngek sungguh!

NYu: Aku pon agak camtuh gak! Huahuahua!

Kak Mas: Laaa iye ker. Ada tempat lepak baru ropenye. Camner nak add kak mas dl FB neh..?

Chik: Hahaha!! Dia ingat daku akan jadik malu semalu malunya. Silap tuh! ;)

Mak Su: Ha ah kan Mak Su! Silap tegur org pon tak malu, apatah lagi tersilap seat. Hahahahaha!!