14.7.09

BeRiTa HaRi iNi


Hari ni aku rajin beli suratkhabar. Tu pun sebab boring melepak sensorang dalam keta sambil tunggu bigboss (baca: mak aku) tengah shopping kat market. Dan headlines kat bawah neh la yang menyebabkan aku jarang2 baca suratkhabar. Dan juga buat aku terfikir ... "aku ni dok kat Malaysia ka tengah tengok wayang holiwud/buliwud/cinewud?"







Kosmo, 14 Julai 2009

Dan satu lagi berita yang paling tak boleh blah adalah yang kat bawah neh. Agak2 boleh ka mahkamah tu sue jin yang tak nampak dek mata kasar manusia neh. Masuk akai ka? Hahahahahahahahahaaa!!






KaLaM DaLaM KeLaM
Er... keputusan penyelidikan aku pasal Teori hujan start hari Juma'at akan berakhir Juma'at seterusnya tuh adalah satu dogma orang dulu kala saja. Kajian aku gagal membuktikan dogma tersebut adalah teori sahih. Aku kupipes jawapan yang aku catat time reply kumen kat Kak Has:

"Takder maknanya, kak. Hari ke 4 dah tak hujan dah pon. Hari ni pon cerah yg amat. Hahahahahaa!!"

16 comments:

Mas said...

Akak pun tak caya...semalam akak bajar keta ngan amannya. Ari ni pun nampak cerah jer.Eh, kalu petang sok ko nampak ada keta cam melelong gelong ke kiri ke kanan tu...ko dendiam sudahlah.

messyremo said...

haha...

aku rase ko ddk kat kollywood tak pun kat playwood..:P

Pa'chik said...
This comment has been removed by the author.
Pa'chik said...

memang selalunya... berenti paling awal tengah minggu... atau terus bawak ke jumaat laa... bukan semestinya jumaat...

Pa'chik said...

yeaaa... ujan baru turun nih... bes bes.. leh lelap jap tunggu asar... kikiki... :P

achik said...

giler ah skang ni.. err tu yg aku malas nak baca paper.. huhu..

ZARA 札拉 said...

Deen..

Kamu betul2 buat aku tersenyum ni Deen~ aduyai~

betul2..bukan setakat Holly, Bolly tapi Italy juga ada~

zino said...

macam macam ada....

en_me said...

layan jerr..

btw, thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg ittewww..

blackpurple @ jowopinter said...

Kau baca lagi suratkhabar ek. Hahaha!

ad3ck said...

sekarang orang baca blog jek ehehehhehe.

kingbinjai said...

memang gilos!!!

izinni said...

sebab tu la akak pun tak kuasa nak baca suratkhabar ni. kekadang suratkhabar alternatif pun banyak berita2 effect yang sama. semuanya membuat orang jadi suram dan geram. hehhehehe

FdausAmad said...

Gua nak ajak lu dtg mkn kenduri kat blog gua.Folo baca doa skali pun takpa..

akirasuri said...

Hahak! Macam-macam..

Basuh Baju said...

haha jgn baca berita cenggini..