10.6.09

aSTa LaViSTa BeBeH!


Yer, akhirnya aku pulak yang demam..! Neeeno...Nenooo...Neeeno...Nenooo! Tiba-tiba... (echo) - Helooo, ada sesapa tanya hang demam ke takkkk?? Aku - Er... xder org tanya ke? Hehehe.... silap dengo ropenye. Ingatkan ada orang kisah aku x updet lame sangat. (echo) - Harharhar .... perasannnn .... Harharharhar..!

.....................................

Sebelum terlupa, kat bawah neh gambo utk Po'chik yg meroyan nak luku pala aku. Amik, amik! Amik semua! Keskeskeskes!!


Gambo sawah yg musim lepas. Musim neh xdpt snap sebab kamera kene rampas dek tuannya. Ekekeke...! Gambo budak tuh kire pakej jugak ler.

Sesapa yg tak penah kelih buah padi (blom masak), jgn segan2 jamu mate!

Yg neh pon padi yg musim lepas. Itu kat belakang rumah aku!
..%..
Ha! Pueh ati? Nak lagi? Boleh, dengan syarat ...sila hadiahkan aku bende kat bawah neh.. hehehe...


Nikon dslr D80


KaLaM DaLaM KeLaM

Selamat datang pakcik el Nino! Huhuk!
Cobaaaaaaaan!!

24 comments:

achik said...

canteknya pemandangan bendang.. bestnya la kalau belakang rumah aku ada bendang.. ;p

hayad said...

jom beli deen. dayah pun nak rembat satu dslr nih. jom ! jom!

Pa'chik said...

hang lambat.. aku siap dah sampai kat sungai padang dah pun... hohohoho...

padi lum bebuah lagi laaaaaa...

Basuh Baju said...

teringat kat kampung aku di kedah..penuh bendang...adoi ai,.

Rohaniah said...

tenaaang jer nengok....
take care Deen, makan ubat, jangan tak makan hehehe....(akak amik jer ubat spital tu tapi tak makan pun)

kuIna LadyInRed said...

beli beli... jgn tak beli.. pastu puasa la sebulan

Mak Su said...

Deen, moga cepat sembuh :)

Pyanhabib said...

sekian, terima kasih.

DeeN said...

aCHik;
Kalo nak boleh, aku kasik ko sikit. Nak tak, letak kat bendang kat blakang umah.. hehehehe.. ;)

DaYaH;
Aku nak kena jual bendang sekangkang kera nak beli kamera tu weh! Haha!

Po'CHiK;
Itu gambaq padi berbuah hak musim lepas laaaa. Woit pokcik, hang mai tak roger aku pon. Kalo tak, leh aku plak luku pala lutut hang kat sg. padang tuh. Wargh! Wargh!

BaSuH BaJu;
Pi balik kg lekaih. Leh la tengok padi yg dah merimbun tuh. Hehehe!

KaKWe;
Tima Kasih. Alhamdulillah, dah sihat. Makan ubat tak sedap! Hehehe.

KaK KuINa;
Har, har, har! Betul, betul, betul! Lepas tu makan bukak pose, makan pasir.

MaK Su;
Tima kasih, Mak Su!

PaK PYaN;
Sama - sama!
:p
Har! Har!

Pa'chik said...

woit... beli d90 laaa... lapanplo tu... tak best sangat... hohoho...

hayad said...

deen! tgk tak cerita Seratus Harijadi kat ASTRO? scene dia rasanya kt Perlis la pasal ada swah padi, ada kebun tebu.

subhanallah. sangat lawa! nnt kalo kawen nk pi shoot kt sana la, wakakakka. *berangan tak bleh blah :p

DeeN said...

Po'chik;
Harharhar...
Bak mai aku duit sket. Baru leh beli.

DaYaH;
Aisey, tak tgk la citer tuh. Mmg nak tgk tapi tetido plak hehe. Tp kalo tgk time iklan tuh ada la dia tunjuk scene sawah padi tuh. Memang menakjubkan la! Er.. nnt aku try siasat kat mana tempat tuh. Hehe

DeeN said...
This comment has been removed by the author.
mamai said...

gambar sawah padi ni macam aku pernah tenok last week masa aku merayau-rayau ngan anak dan bini aku ker utara kedah perlis dan perak...macam nampak kat perlis mmg lawa...

sedih juga sebab gambar yang aku ambil semua kena delete ngan anak aku

Pa'chik said...

ari tu sampei depan klinik kat sungai padang tu... snep gambar semejid kat situ... taim orang semayang jema'at lak tu... kikiki... :P

me3n said...

hi. salam kenal. ahahahaha.

DeeN said...

MaMai;
Ada lagi pemandangan sawah yg lagi gempak... sapa yg pernah lalu kodiang, mesti akan nampak. Macam dalam citer 100 Hari Jadi tuh!

Aisey, dah kene delete? Sabo2! :)

Po'CHiK;
Hahahak... nampak sangat tak pi semayang Jemaat! Aparaaa! Mesti buat alasan hang musafir tuh. Kikiki...! Weh, kalo hang terus ikut jalan pdg keria tuh, hang jalan terus, jgn kona2, pastu nampak spg 3, lintas jalan...mesti direct masuk laman umah aku. Hahak!

me3n;
Hi, salam kenal jugak. Hahahaha!
(er.. apsal gelak2 neh?)

Pa'chik said...

dah emang musafir masa tu... kiki.. dah tu kalut nak pi balik pejabat asil bangang tu...
ada lagi cerita pejabat asil bangang tu... pelaq tul...

Pa'chik said...

situ ka... nanti pinjam lens panjang sesapa leh pi skodeng ang weh... kikiki..

akirasuri said...

Hehe!

Salam Senpai..

Dah baek demam ka? :D

ad3ck said...

nak hadiah eh? bila birthday?

13may said...

hi deen...

number tepon yg mana satu nih?

kel@mbu said...

aku ni nama saja org utara bendang pn x pnah turun. heh..

KAMATO said...

Kalau ada org nak bagi D80 tu aku pun nak juga he he