28.5.09

Dua MaLaM YaNG KeLaM

Hmm...
Rupanya menjaga budak kecil lebih susah daripada buat asemen. Mujurlah aku dikaruniakan tahap kesabaran yg melampaui batas (Haha.. iyolah tu). Kalo tak mungkin esok muka aku dah masuk kolum depan berita hairan sebab insiden tragis tatkala dinihari. Ahak!

Memang best kalau jaga budak dengan syarat dia tak meragam malam2 buta. Memang tension dibuatnya. Dengar suara diorang berteriak sampai ke pagi pon leh mendatangkan amarah tahap melampau tak ingat. Mentelah lagi kalau time demam, jenuhlah nak melayan ulah dia nan sorang. Mujur sorang, kalau 2-3 orang dengan aku2 meraung pagi tadi. Huhuk! Kalau sampai pukul 2-3 pagi asyik menangis, merengek dan meraung memang takkan tahan sampai banyak malam punya. Silap2 haribulan hari ni jugak aku antar balik umah mak dia. Ekekekekee..! Tapi takpalah, anggap saja cobaaaaaannnnn!! Pis!


KaLaM DaLaM KeLaM
Sebab tu aku tabik spring kat ibu2 yg setiap malam setia dan sabar melayan karenah anak2. Termasuk mak aku. Tahniah! Er..tapi aku rasa time aku budak2 dulu aku kool macam Horatio jer! Ahak!

15 comments:

Mak Su said...

ko bayangkanlah whether maksu makan hati ker tak dgn 4 anak and 3 anak yang lahir rapat-rapat....huwaaaa, huwaaaaa

achik said...

ok la tu dah prektis jaga anak.. ekeke.. ;p

~wAniE~ said...

waaa awal2 lagi dh praktis jd ibu mithali..wanie nie pn ari2 kena jg ank2 buah tau coz parents dorg anta dorg kat umh mak nie..so mmng wajib kena tlg jg la..huhu

Water Lily said...

Selamat praktis haha!

Pyanhabib said...

sekian.
terima kasih.
hah ha!

Pa'chik said...

kira prektikel la ni.... kikiki...

hayad said...

hahahaha. sama la kita. dayah pun tak tahan ngan budak2 ni, kekekeke. nasib baik xde anak sedara lg.

mcm mn la agaknya ada anak sendiri nnt? tahankah aku? kekekeke.

zino said...

so hargai susah payah ibu yg menjaga masa kita kecik2 dulu.. masa tu yg kita tau melalak je.. hehe

satu pengalaman yg amat berguna..

Pa'chik said...

oit oit... shut gambo sawah padi satu...

blackpurple @ jowopinter said...

Praktikal yang berguma. Tahniah!

arsaili said...

salam..wahhh bagusnya sesi pratikal ni...nak test jadi ibu sejati ahahah.....

Rohaniah said...

kalau anak sendiri musti tak marah punyaaa....harus akan cuba buat sebaik mungkin lagi....tak tido pun sanggup...hehehhe

Basuh Baju said...

teruskan mempraktikkan segala yg praktikal..haha

DeeN said...

Mak Su;
Ya, ya. Dah beberapa hari saya dok bayangkan neh. Huhuk!

aCHiK;
:p
Nanti2 ko plak kan chik kan.. hahah!

WaNie;
Haha.. prektis mek perfek, kan, kan, bukan stakat g prektikal lepas abis kos saja kan kan.. hehehe... selamat berprektikal, cik adik! ;)

KaK LiLy;
Hua Hua hua! Selamat, selamat!

Pak Pyan;
Ha Ha Ha Ha Ha (hampeh)
Sama-sama!

Po'chik;
Iyolah tuh.
Biasa la, cam buat partime gitu. Ekekekeke..!

DaYaH;
Sila blajar ilmu kebal jurus ke 2 sebelum prektis. Bukan apa, utk kesejahteraan kedua belah pihak. Hahahaha..!

PaK ZiNo;
Ya, ya! Sangat insaf.
Er..er.. penat wooo!

Po'chik lagi;
Nak amik angle mana? Nak waktu pagi, tengahari ke petang ke malam? Ekekekekee..!

PuRP;
Er.. ya, ya! Sangat2 berguna.
Tq. Hehe!

aRSa;
Wsalam!
Haha.. ibu sejati? Pergh! Sangat tinggi tuh. Kene prektis banyak kali.

RoHa;
Hehe.. selalunya camtulah!
Salam singgah!

BaSuH BaJu;
Haha... satu harapan, rakyat diutamakan, pencapaian didahulukan!

DeeN said...

Psssstttt... camner la saya bleh tak perasan yg Rohaniah tuh kakwe..! Er... jangan mareeeee yer! ;)